top of page
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA "BELLS BOSCOS VELLS"
1
Ancla 1
Per tal que el públic reconegui i valori els boscos madurs és realitzarà un catàleg de fotografies dels boscos vells de Catalunya i es seleccionaran les millors imatges de cada bosc per exposar-les.
S’editaran les millors fotografies en gran format (d’un metre quadrat) i s’emmarcaran en fusta.
S’ajuntarà un text informatiu de cada bosc on s’especificarà la importància de la seva conservació. Des de la terra baixa fins l’alta muntanya es fotografiaran els boscos mes excepcionals i es crearà una exposició fotogràfica on es pugui admirar la bellesa d’aquestes masses forestals.
“Bells boscos vells” serà una exposició fotogràfica de referència dels millors boscos del país. L’exposició anirà acompanyada d’un llibre explicatiu on s’hi recolliran gran part de les fotografies que no s’hagin seleccionat per exposar.
 
Un cop creada l’exposició el primer lloc on s’instal·larà (durant dos mesos) serà l’Hospital d’Olot i desprès itinerarà als hospitals de les comarques veïnes del Ripollès, Osona, Alt Empordà i Gironès.
SENSIBILITZACIÓ AMBIENTAL
2
Ancla 2
Està previst realitzar activitats d’educació ambiental lligades a l’exposició fotogràfica i al bosquet de l’Hospital d’Olot per tal de saber reconèixer els seus valors i sensibilitzar als destinataris sobre les problemàtiques que els afecten. El fet que aquestes activitats estiguin vinculades a l’Hospital d’Olot és degut a l’interès que la Unitat de Pediatria de l’hospital ha mostrat pel valor terapèutic dels boscos madurs i el treball conjunt que s’està realitzant amb l’ANEGX en el marc de la relació entre la investigació mèdica de l’hospital i suport científic que aporta l’entitat.
 
Aquestes activitats es concretaran en visites guiades a l’exposició fotogràfica, sortides per conèixer les espècies de fauna i flora associada al bosc, el retorn de “l’Hector, l’arbre mort” i els guiatges forestals terapèutics.

A DALT

FORMACIÓ BOSCOS MADURS I SALUT: EMBOScat
Ancla 3
3
Per tal que els pacients, treballadors. voluntaris i visitants del l’hospital d’Olot puguin conèixer els valors dels boscos madurs es duran a terme unes jornades “EMBOScat” per la seva formació.
Es tractaran els següents temes:
     1. Informació general dels boscos madurs i de la seva biodiversitat associada.
     2. Presentació de l’exposició fotogràfica dels boscos madurs i llibre explicatiu sobre l’exposició.
     3. Edició d’un tríptic sobre el potencial terapèutic del bosquet de l’Hospital d’Olot.
     4. Xerrades de formació als usuaris implicats,

A DALT

UN NADÓ, UN ARBRE
Ancla 4
4
Aquesta actuació consistirà en fer partícip la Unitat de Pediatria de l’Hospital d’Olot en la millora del bosquet de l’hospital a través de la plantació d’arbres i arbusts en els sectors de la finca on el boix s’ha mort degut a la plaga de la papallona invasora.
 
S’aprofitarà aquesta campanya per sensibilitzar sobre la problemàtica que generen les espècies invasores com és el cas de la papallona del boix que ha afectat greument el sotabosc del bosquet de l’hospital.
 
Es preveu la plantació d’arbres autòctons per part dels familiars, pares o amics que hagin assistit al naixement d’un nadó a l’hospital. L’entitat naturalista proporcionarà les plantes i un diploma en record de l’arbre plantat el dia del naixement del nadó.
Ancla 5
JORNADES DE VOLUNTARIAT
5

A DALT

Aquesta actuació consistirà en dur a terme jornades de voluntariat amb pacients de llarga estada per millorar el bosquet de l’Hospital d’Olot.
Tot i que aquestes jornades estan obertes al públic el destinatari principal seran els pacients i familiars de la unitat de llarga estada de l’Hospital d’Olot. Es realitzaran jornades de treball que consistiran en la plantació d’arbres i arbusts propis de la zona, s’eliminaran les plantes invasores i recuperarà la vegetació autòctona.

Aquestes jornades també s’aprofitaran per col·locar caixes niu i refer els murs de pedra seca per tal d’augmentar les cavitats de refugi i cria que incrementin la fauna del bosc.

Es preveu realitzar 6 jornades de treball de voluntariat.

A DALT

bottom of page