top of page

NOTÍCIES

27 Maig 2023

Itinerari forestal terapèutic 

Dissabte 27 de maig es va fer una visita guiada a l'itinerari forestal terapèutic del bosc del Glascar.

19-21 Maig 2023

Jornades de formació tècnica: potencial terapèutic dels boscos madurs

Per tal que pacients, treballadors, voluntaris i visitants del l’hospital d’Olot puguin conèixer els valors dels boscos madurs s'han  realitzat unes jornades de formació, en les que s'ha tractat sobre la seva problemàtica i el seu potencial terapèutic.

24 Març 2023

II Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica,  Cinquena edició de plantada de plançons " Un nadó, un arbre” i Jornada de voluntariat amb els pacients de logopèdia.

Un centenar de persones participen en la II Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica a Olot
La matinal s’ha centrat en la proposta de solucions per afrontar els anys vinents en matèria de salut pediàtrica i medi ambient.

Durant la jornada també s’ha celebrat la cinquena edició de la plantada de plançons “Un nadó, un arbre”  a l’entorn de l’Hospital, una iniciativa que busca vincular a la natura tots els nadons nascuts a la Garrotxa i que pretén estimular els factors de protecció i el contacte amb la natura des del moment del naixement. En aquesta edició, més de cinquanta famílies s’han apropat al centre per plantar una espècie autòctona de la comarca.

La plantada s'ha fet coincidir amb una jornada de voluntariat  dels pacients de logopèdia que han col·laborat amb la plantació.

JornadaSMAP23_1-scaled.jpeg
plantada 24.jpg
plantada 24 1.jpg

24 Març 2023

Divendres 24 de març tindrà lloc la II Jornada de Salut Mediambiental Pediàtrica a l'Hospital d'Olot

28 Novembre 2022

El dilluns 28 de novembre es durà a terme una jornada de voluntariat a l'Hospital d'Olot amb els pacients de logopèdia.

11 Novembre 2022

El divendres 11 de novembre s'ha organitzat una nova plantada de plançons a l’Hospital d’Olot. 

13 Maig 2022

27 Octubre 2021

El dia 27 d’octubre es va dur a terme una jornada de voluntariat amb els pacients de l’hospital d’Olot per tal de millorar la plantació d’arbres que s’havia fet l’hivern passat en el marc de l’acció “Un nadó, un arbre”.

“Un nadó, un arbre” és un projecte de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica que neix de la mà de l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El programa s’emmarca en la campanya: “Simbiosi: boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden el bosc”, subvencionada pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

El programa pretén estimular els factors de protecció i de contacte amb la natura des del moment del naixement. D’aquesta manera s’enforteix la salut del nounat i es redueixen o s’eliminen les exposicions mediambientals de risc i s’estimulen factors protectors com l’activitat física.

Es calcula poder fer cada any una entrega d’uns 450 plançons, coincidint amb el nombre naixements que a hores d’ara hi ha de mitjana a l’Hospital.

PHOTO-2021-10-27-13-04-48.jpg
PHOTO-2021-10-27-13-04-14.jpg
PHOTO-2021-10-27-13-05-24.jpg

25 Setembre 2021

El proper dissabte 25 de setembre realitzarem una sortida matinal per donar a conèixer el bosquet de l’Hospital d’Olot, conegut com el “bosquet dels 3 roures”.


La jornada està plantejada com una descoberta ambiental per conèixer les principals espècies de flora i fauna que conformen el bosquet i també té l’objectiu de que els participants enforteixin el vincle amb la natura “de casa”, propiciant un espai de trobada amb totes les persones que estimen el bosquet i el volen preservar. A banda de la descoberta pròpiament en l’espai del bosc dels tres roures es realitzarà un petit itinerari fins arribar a la riera de Bianya.


L’activitat és gratuïta i oberta tant a adults com infants, i l’horari previst és de 10 a 13 del matí. Es recomana portar calçat adequat per caminar, aigua i esmorzar.
 

Per participar d’aquesta activitat cal realitzar una inscripció prèvia (ja que les places són limitades) a través del formulari que podreu trobar a la següent adreça https://anegarrotxa.wordpress.com/2021/09/15/descobrim-el-bosquet-de-lhospital/ o bé escrivint un mail a: naturalistesgarrotxa@gmail.com 

 
La jornada està inclosa com una acció del projecte Simbiosis “Boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden el bosc” finançat pel Departament d’acció climàtica. Al llarg d’aquest any 2021 s’estan realitzant diferents accions incloses dins d’aquest projecte, com per exemple jornades de voluntariat de pacients de l’hospital per a la recuperació o conservació del bosquet, jornades de plantació de plançons dinamitzades per l’equip de pediatria etc.

Nota de premsa descoberta 25 setembre.jpg

14 Juliol 2021

l’ANEGX organitza una jornada de voluntariat a l’hospital d’Olot per tal de dur a terme el manteniment del bosquet “Turó dels tres roures”, indret on s’està fent la plantació d’arbres autòctons en el marc de l’activitat “Un nadó un arbre” del projecte Simbiosi. En aquesta jornada hi va participar el col·lectiu de pacients afàsics i es va fer un recital de cançons amb la coral “Taliqual” formada pels mateixos pacients.

coral tal i cual_concet bosquet.jpg
20210714_200127.jpg

02 Juny 2021

Jornada de manteniment del bosquet de l’Hospital d’Olot amb el col·lectiu de pacients afàsics.

Tot aquest matí s'ha celebrat al bosquet terapèutic dels Tres Roures, a tocar de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa –i a frec d'on passarà la variant d'Olot– una jornada de manteniment vegetal, sobretot dels gairebé 80 plançons d'espècies autòctones de la campanya "Un nadó, un arbre" que es van arbrar el passat mes d'abril amb exemplars de roure pènol o de freixe, entre d'altres.

12 Abril 2021

Entrevista a Tura Puntí: “Volem que ‘Simbiosi’ inspiri als hospitals a oferir medicina forestal als seus pacients”.

07 Abril 2021

Una vuitantena de famílies s’han apropat aquest matí al bosc dels Tres Roures, davant l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, per plantar el plançó d’una espècie autòctona de la Garrotxa que van rebre en el moment de néixer.

La jornada, que s’ha fet coincidir amb la celebració del Dia Mundial de la Salut i el cinquè aniversari del Follet de la Garrotxa, forma part del projecte “Boscos per la salut: un nadó, un arbre”, impulsat per la Unitat de Salut Mediambietal Pediàtrica de l’equip pediàtric territorial de la Garrotxa de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, juntament amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i la Forestal Catalana.

08 Febrer 2021

25 Novembre 2020

El dimecres 25 de novembre, coincidint amb la Setmana de la Pedra Seca, es van dur a terme, al bosc dels Tres Turons annex a l'Hospital d'Olot, diverses accions emmarcades en el projecte "SIMBIOSI" que impulsa l'ANEGx. D'entre aquestes accions es realitzà l'entrega dels primers plançons corresponent a l'actuació "Un nadó - Un arbre". 

bottom of page